divendres, 21 de gener del 2011

Com canviar el "Doctor, doni´m alguna cosa per deixar de fumar" per "ajudi´m a deixar de fumar"

Amb la recent entrada en vigor de la Llei 42/2010 —que impedeix fumar en llocs públics— és possible que molts fumadors es plantegin deixar de ser-ho i busquin ajuda per aconseguir-ho.

Alguns acudiran al sistema sanitari demanant informació, consell i també la prescripció d'algun medicament per deixar de fumar.


En ocasions, la primera i única demanda del fumador serà la prescripció d'algun dels dos medicaments comercialitzats al nostre país per deixar de fumar —bupropion i vareniclina— esperant una solució ràpida i miraculosa. No obstant això, no hi ha evidència que aquests medicaments siguin eficaços per si mateixos, sense associar a un programa de consell i suport dirigit al fumador, ja que en els assajos clínics d'ambdós es va emprar l'abordatge combinat de teràpia farmacològica més un programa de suport.



Idea Clau

1.- No cal perdre el temps en valoracions de la dependència i la motivació del pacient si aquest manifesta clarament el seu desig de deixar de fumar, i que s'ha de realitzar una INTERVENCIÓ que comprengui totes les eines necessàries i no només el tractament amb medicaments.

2.- L'abordatge esclusívamente farmacològic és incomplet.


Més informació a l´excel.lent article: "el comprimido_blog"  i en  Consells a pacients
.
.
.


Programa "Mi vida sin ti"
.







Informació diversa, retolació, normativa i documentació relacionada.