Es diu que una persona té restrenyiment quan el número d’evacuacions que fa és menor de l’habitual o quan ha d’esforçar-se i les femtes són dures i seques.
L'aliment triga aproximadament 6-8 hores des de la seva ingestió fins arribar al còlon, on els residus alimentaris poden romandre de 18-72 hores.
El volum de la femta depèn del contingut de fibra de la dieta. És ben conegut que les fibres, per la seva capacitat d'absorbir aigua, fan que augmenti el volum fecal, la qual cosa facilita els moviments peristàltics intestinals cap al recte.
Si circula amb massa lentitud s'absorbeix més quantitat d'aigua i provoca excrements durs, escassos i difícils d'expulsar.
Documents
Consells per evitar el restrenyiment
• Dieta fraccionada en 5-6 àpats diaris, i en horaris regulars.
.
.• Pendre tots els dies verdures, fruita, hortalisses i pa integral. Aquesta alimentació és rica en fibra i ajuda a retenir aigua, amb el que els excrements són més fluïds.
..
• Beure abundants líquids.
.
.
.• Menjar a poc a poc i mastegar bé els aliments.
.
.
.• Educar l'intestí: no reprimir mai la necessitat d'evacuació, anar al servei quan sentim ganes.
.
.
.• Evitar els esforços excessius en l'evacuació. L'intestí ja s'encarrega per si mateix, d'aquest treball.
.
• Fer exercici físic diàriament. Prenem-nos temps per caminar, anar en bicicleta, fer gimnàstica, ...
• Evitar la utilització repetida de laxants irritants que pot conduir a alteracions intestinals i crear hàbit.
També et pot interessar:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada