Abans de la consulta

 

 

10 consells abans d’anar a la consulta del metge o infermera 

 

Si té hora per a una propera visita amb el seu metge o infermera, ha pensat en repassar tots els detalls importants que li vol comentar? I és que sovint no som conscients de la importància d’una preparació adequada abans d’anar a una consulta al Centre d’Atenció Primària. Ens podem oblidar la medicació que estem prenent, si hem utilitzat alguna planta medicinal o si hem anat a la consulta d’un altre metge i el que aquest ens ha explicat, per posar alguns exemples. Amb les presses o simplement per un oblit se’ns poden passar desapercebuts detalls importants que poden comportar futures conseqüències negatives.Per això, al CAP Lluís Millet, volem donar-li una atenció més segura i li recomanem els 10 consells bàsics a seguir cada vegada que acudeixi a la consulta als nostres centres.

1. Abans d’anar al metge o a la infermera faci una llista amb els temes que vol consultar.

2. Si pensa que pot no recordar alguna cosa vagi a la consulta acompanyat d’algú de la seva confiança.

3. Pregunti sempre que tingui dubtes. Aprengui sobre la seva malaltia i el seu tractament fent totes les preguntes que li calgui al professional que l’està atenent.

4. Porti sempre el llistat dels medicaments que està prenent incloent vitamines o plantes medicinals. Apunti el nom els medicaments, la dosi i la manera de pendre’l i durant quan de temps. Porti aquesta llista a totes les consultes médiques on vagi.

5. Si en algun moment un altre especialista li canvia la medicació informi al seu metge de família.

6. No prengui medicaments d’altres persones sense consultar abans amb al seu metge.

7. Quan sigui visitat per un altre metge demani un informe de la seva visita i guardi’l per quan vagi al seu metge de família. Pot fer-se una fotocòpia i axí no perdrà l’original.

8. Si l’han hagut d’hospitalitzar informi al seu metge o infermera i porti-li l’informe d’alta. Així actualitzarà el llistat de medicaments que ha de pendre.

9. No acumuli fàrmacs si li cambien la medicació així reduirà el risc d’errors.

10. Si és vostè al.lèrgic a algun medicament informi sempre a totes les persones que l’atenguin.