dimarts, 29 de març de 2011

Consells odontològics: extracció post-exodòncia


Per la Dra. Concepció Climent Vallejo
Metgessa Estomatòloga del CAP Lluís MilletL'extracció dentària és l'acte quirúrgic que es realitza amb més freqüència dins de la cirurgia oral.

En les ultimes dècades han disminuït molt el numero d'extraccions, degut a la major prevalença de l'odontologia conservadora, encara que en l'actualitat fins i tot es realitzen moltes extraccions de peces que podrien ser recuperades. Un altre detall important és la disminució d'extraccions dels primers molars permanents a edats primerenques, ja que no fa molts anys era un acte molt freqüent.

L'extracció dentària ha de ser un acte quirúrgic amb un estudi previ. No tots les extraccions són iguals i les situacions canvien en cada pacient, n'hi ha molt fàcils i altres que són una mica més complicades.

INDICACIONS DE L'EXODÒNCIA

En primer lloc és necessari intentar conservar les peces dentaries.

Avui posseïm un arsenal terapèutic ampli per a aconseguir-ho, però de tota manera hi ha molts casos que és inevitable realitzar l'extracció dentària i els podem resumir de la següent forma:
  • Peces destruïdes que no és possible l'aplicació de l'odontologia conservadora.
  • Restes radiculars
  • Peces amb fractures coronàries molt subgingivals
  • Peces amb fractures o fissures verticals.
  • Peces amb processos focals que disseminen bacteris que no es poden solucionar amb tractaments d'endodòncia, sobretot en malalts cardíacs.
  • Càries radiculars molt subgingivals i sobre tot subòssies.
  • Peces amb malaltia parodontal amb graus de mobilitat no estables, no recuperables i progressives.Full per a pacients  Castellà   Catalàç

.
.
Més informació d´interès:  L´ùs d´anticoagulants a odontología.  (per a professionals)
.


..
.