dijous, 3 de febrer de 2011

Dieta Hiposòdica




Aliments amb poca sal


El consum de sal (sodi) pot causar una retenció excessiva d’aigua. L’excés d’aigua obliga el cor a treballar més. Els menjars en conserva, envasats i congelats són fàcils de preparar, però sovint tenen molt sodi.

Dieta baixa en sal recomanada per a persones amb HTA (tensió arterial elevada) o que han patit algun tipus de malaltia cardíaca i prescrita pel seu metge.


Recomanacions
A vigilar en la seva dieta:
Substituir la sal habitual per sal dietètica de venda en farmàcies.
És aconsellable abstenir-se de prendre begudes amb gas pel seu alt nivell de derivats sòdics.

Evitar i/o moderar aliments com ara:
- embotits, fumats (cansalada, salmó), vísceres (cervells, durícies), formatges curats, pernil serrà, pernil dolç, etc.
- plats precuinats i conserves (llaunes, sopes de sobre, salses...)
- aperitius, la majoria tenen un alt contingut en sal (xips, olives, cacauets, anxoves...)
- mantegues i nates
- bacallà, cansalada viada i altres productes salats
- begudes estimulants com el cafè, te, coca-cola o d'altres.

Elegir pa i biscotes sense sal.


A afegir a la seva dieta:

- Coure els aliments al vapor li permet conservar el màxim del seu sabor natural
- La cocció a la papillota (embolicats en paper d'alumini i al forn) també conserva tot el seu sabor.
- Utilitzar altres condiments com el vinagre, llimona, espècies i herbes aromàtiques.
- Utilitzar oli d'oliva verge, de sabor una mica més fort.


A continuació li oferim algunes idees de menjars amb poca sal que vostè pot preparar fàcilment a casa.



Document complert:  Català  Castellà
.
.
.
.
.