divendres, 20 de maig de 2011

Guia d´Insuficiència Cardiaca per a pacients


Aquí deixo una guia molt didàctica i en format album de fotos per fer mes entenedora la malaltia. 

La insuficiència cardíaca (IC) és una síndrome clínica complexa, conseqüència de canvis hemodinàmics, neurohormonals, moleculars, estructurals o funcionals, que disminueixen la capacitat del ventricle per omplirse o ejectar sang, i que es caracteritza per la intolerància a l'exercici, la retenció de líquids i l’augment de la morbimortalitat. 


El múscul cardíac, el miocardi, no bomba prou sang per satisfer les necessitats de l’organisme, es produeix una insuficiència cardíaca. La poca força per bombar provoca que el múscul del cor quedi flàccid i, per això, es dilata i sembla més gros. D’aquí ve un altre nom amb el qual es coneix aquesta malaltia: cor gros.

També es coneix amb el nom de cor cansat i és que el principal símptoma és la fatiga i l’ofec constant de les persones afectades per aquesta patologia. A més a més, també pot ser que se’ls inflin les cames a causa de la mala de circulació de la sang.

Avui dia, aquesta malaltia afecta el 17% de les persones de més de 70 anys.

Molts ja han tingut alguna altra patologia cardiovascular i solen tenir una mala qualitat de vida. I és que s’ha de tenir en compte que són malalts que sovint ingressen a l’hospital i que s’han de medicar amb una gran quantitat de medicaments
 
 
 
 
 
Més informació complementaria i relacionada amb l´Insuficiència CardíacaTambé et pot interessar: