dilluns, 29 d’octubre del 2012

Càncer de Pròstata i PSA: noves evidències








Càncer de Pròstata i PSA


En aquest article de la NEJM es reporten els resultats d'un estudi que es va preguntar si la prostatectomía radical, en comparació a l'observació, millora la supervivència en homes amb càncer de pròstata.


Resum de l´estudi

L'article en qüestió es titula “Radical Prostatectomy versus Observation for Localized Prostate Cancer” i està acompanyat per un editorial

Més de 700 individus diagnosticats mitjançant escreenig amb PSA, de càncer de pròstata localitzat van ser aleatorizats per rebre prostatectomía radical o ser observats al llarg de 10 anys. 

Es van incloure individus amb edats inferiors als 75 anys, PSA inferior a 50 ng / ml i una esperança de vida superior als 10 anys. 

Es va citar als participants cada 6 mesos al llarg del seguiment i se'ls va fer una gammagrafia òssia almenys cada 5 anys. 

Els integrants del grup observació rebien cures pal·liatives o quimioteràpia en cas que ho requerissin per progressió de símptomes o metàstasis. 


Resultats

1.- Als 10 anys de seguiment, no va haver-hi diferències significatives en la mortalitat global o per càncer de pròstata entre els dos grups de pacients. 

2.- És hora de deixar d'utilitzar el PSA com screening. 







També et pot interessar: