dilluns, 6 de gener de 2014

Què és l´artroscòpia?artroscopia-de-rodillaL'artroscòpia és un tipus d'operació mitjançant una tècnica que permet intervenir articulacions com l'espatlla o el genoll d'una forma el menys lesiva possible, enfront de tècniques empleades anteriorment que suposaven grans cicatrius i lents processos de curació i recuperació de la ferida quirúrgica.

L'artroscòpia permet realitzar operacions, per exemple, una artroscòpia de genoll o artroscòpia d'espatlla, amb unes poques incisions (dues o tres) de petita grandària per introduir els aparells necessaris per operar així com una càmera (l'artroscopi) que permet visualitzar en una pantalla tot el procés, i treballar amb precisió per reparar, suturar i realitzar les actuacions que siguin necessàries.

El vídeo mostra una animació d'un exemple d'en què consisteix una artroscòpia de genoll en el cas d'una lesió de menisc. L'operació, depenent de l'articulació i de la situació, es pot realitzar sota anestèsia local, raquídea o general.

A més, l'artroscòpia s'utilitza com a tècnica de tractament, però també de diagnòstic. És habitual que s'utilitzi per confirmar el diagnòstic, quan se sospita una lesió (per exemple, un trencament del Lligament Creuat Anterior (LCA), en la mateixa intervenció es confirma el diagnòstic, es reparen els danys, i també es valora per si existeixen altres danys que hagin pogut passar desapercebuts en les proves d'imatge o test ortopèdics realitzats.
Font original: tufisio.net