dijous, 24 de maig del 2012

Criteris d´alarma del càncer de mama
















 
Incidència
El càncer de mama és el càncer més freqüent en les dones i el risc de patir-ne augmenta amb l’edat: la majoria de casos se solen donar per sobre dels 50 anys, però s’està diagnosticant càncer de mama en dones entre 35 i 80 anys.

Segons dades de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), s’estima que 1 de cada 8 dones patiran càncer de mama.


El programa de detecció precoç del càncer de mama
Catalunya disposa d’un programa de cribratge o detecció precoç del càncer de mama que permet detectar tumors tan petits que fins i tot no són palpables. L’autoexploració de les mames és molt aconsellable, però no és recomanable com a únic mètode de cribratge. S’ha de realitzar juntament amb la mamografia, que és la prova més efectiva pera la detecció precoç del càncer de mama.

La mamografia és una prova radiològica que permet detectar els tumors quan encara no són palpables i no donen cap molèstia. Però la mamografia, com qualsevol prova mèdica, no és perfecta, i ocasionalment pot no detectar el càncer. Per aquest motiu, és important l’autoexploració, ja que en el cas de notar alguna molèstia al pit (dolor, bony, secreció), cal consultar el metge, encara que us feu mamografies regularment.


Beneficis de la detecció precoç
Gràcies als programes de detecció precoç i als avenços en el diagnòstic i el tractament, cada dia més dones sobreviuen al càncer de mama i el superen.

Com més aviat es detecta un càncer de mama es disposa de més opcions terapèutiques, especialment de les menys agressives (cirurgia conservadora en lloc de mastectomia).

El cribratge amb mamografia augmenta les possibilitats pot disminuir la mortalitat per aquest tumor entre un 25 i un 35%.

 
                     



VIDEO FORMACIÓ I MÉS INFORMACIÓ






També et pot interessar: